Skip to content

Banános tejszínhabos csokitorta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A banán és a csokoládé már sokszor bizonyított együtt :).
Ha nem akarod túlkombinálni a torta készítést, akkor ez a recept pont neked való! Ez a torta nagyon-nagyon finom és roppant egyszerű elkészíteni. Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. 

Hozzávalók (24 cm-es tortaformához) kb. 6 főre:
Az alaphoz:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg margarin 

A krémhez:

  • 40 dkg cukrozott sűrített tejkonzerv
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg dió
  • 4 db banán
  • 1 db citrom leve  

A habhoz: 

  • 4 dl habtejszín
  • 1 db habfixáló
  • 5 dkg cukor

A tetejére: 

  • 2 ek kakaópor
  • kb. 1 ek durvára vágott dió

 

 

Elkészítés:
Először elkészítjük a torta alapját: a csokit vízgőz felett felolvasztjuk és a lágy margarinnal és a darált keksszel összekeverjük. Egy kisebb sütőformát (az enyém 24 centiméteres) sütőpapírral kibélelünk és a keksz alapot alaposan belenyomkodjuk. Próbáljuk úgy, hogy a forma peremére is jusson, majd hűtőbe tesszük körülbelül fél órára. Közben a krémhez félretett csokit szintén vízgőz felett megolvasztjuk és a sűrített tejjel összekeverjük. Ezt a krémet a kihűlt keksz alapra rákenjük és megszórjuk a durvára vágott dióval. (Egy kevés diót tegyünk félre a díszítéshez.)
Újra hűtőbe tesszük körülbelül egy órára. A banánokat megpucoljuk és felkarikázzuk és a citrom levében megforgatjuk őket. Három darab banánt szépen elrendezünk a krém tetején.

 

 

A hideg tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A felvert habot a lehűlt torta alapra halmozzuk, nem kell, hogy szép szabályos legyen!

 

 

A maradék banánkarikákkal díszítjük a torta tetejét, és megszórjuk egy maréknyi durvára vágott dióval és kakaóporral. Néhány órára a hűtőbe tesszük tálalás előtt.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük