Kezdő „konyhatündérek”, rátok gondolok most elsősorban!
Elkészült az első recept videóm, amivel remélem segítségetekre lehetek. Ráadásul ez egy valóban egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság. Mindenkinek kedvében járhattok ezzel az étellel, de leginkább a húsimádóknak. Ez egy hús a húsban étel :), ropogós bacon alatt fűszeres darált hús és sajt lapul, ugye milyen jól hangzik?
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg szeletelt bacon szalonna
- 35 dkg darált sertéshús
- 10 dkg reszelt sajt
- só-, bors ízlés szerint
- 3-4 szál újhagyma
- 1 db kisebb kápia paprika
- 2 ek szójaszósz
- fél csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A darált húst fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal. Egy serpenyőt a kör sugarának irányában kibéleljük, kis átfedésekkel a bacon szalonna szeletekkel. Amikor körbeértünk, a közepébe helyezzük a fűszerezett darált húst. Kicsit lenyomkodjuk meghintjük a tetejét még kevés sóval, borssal, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Az újhagymát és a kápia paprikát felkarikázzuk és a sajt tetejére rakjuk. Végül a kilógó szalonna szeletekkel betakarjuk a tölteléket. A „torta” tetejét megkenjük a szójaszósszal és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva, frissen, forrón tálaljuk. Készülhet mellé köret, de nem fog hiányozni, mert önmagában egy szelet friss kenyérrel is nagyon finom.
Saját recept videóm: