Skip to content

Almás kalácspuding

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Egy könnyen elkészíthető desszert, ami a maradék kalács remek felhasználási módja lehet.
Belül szaftos, krémes, a teteje ropogós és éppen annyira édes, amennyire kell. A karamellizált alma pedig jól harmonizál a többi alapanyaggal. Nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Hasonló, régebbi receptem a Croissant puding


Hozzávalók 6 főre:


A karamellizált almához:

  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg barnacukor
  • 5 db alma

A csokiöntethez:

  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 7 ek tej

További hozzávalók:

  • 30 dkg kalács
  • 2 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 2 db tojás

A tálaláshoz:

  • vanília vagy tejszín ízű fagylalt

 

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Először elkészítjük a karamellt. A vajat és a barnacukrot egy serpenyőben, alacsony hőfokon elkezdjük melegíteni. A hámozatlan almát kicsumázzuk és karikára vágjuk. Amikor a karamell felolvadt és fortyogni kezd, hozzáadjuk az almakarikákat. Pár percig pároljuk, majd levesszük tűzről. Egy tortaformába helyezzük a karamellizált alma felét, majd beborítjuk a felaprított kalácsdarabokkal. A tetejére simítjuk a maradék almát. A megmaradt karamell öntettel meglocsoljuk a tetejét. Egy tálban összekeverjük a tejszínt, a tejet és a felvert tojásokat, majd ezt a keveréket az almás kalácsra öntjük. 180 fokon körülbelül 45 percig sütjük. Ez idő alatt elkészítjük a csokiöntetet: egy lábasban a vajat, a porcukrot, a kakaóport és a tejet melegíteni kezdjük. Simára keverjük, forralni nem kell, csak összemelegíteni! Az elkészült kalácsot a csokiöntettel meglocsoljuk. Majd egy gombóc vanília, illetve tejszín ízű fagyival tálaljuk.

video

Saját recept videóm:

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük